Σημίτης: «Όλοι μαζί» ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας της Κεντρο-αριστεράς

Σημίτης: «Όλοι μαζί» ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας της Κεντρο-αριστεράς
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρευρίσκονται σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece με τίτλο: «Η Ευρώπη στον απόηχο των γερμανικών εκλογών», στο Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μήνυμα ενότητας από τον πρώην πρωθυπουργό καθώς είναι σε εξέλιξη οι εκλογές για τον νέο φορέα της προοδευτικής παράταξης.

«Η παραδοσιακή άποψη πως “οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν” δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την εκλογή του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του αναφέρει:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Η παραδοσιακή άποψη πως “οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν” δεν πρέπει να ισχύσει.

Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί».