Συμμαχία «γιγάντων» δημιουργούν Amazon, Berkshire Hathaway και JP Morgan

Συμμαχία «γιγάντων» δημιουργούν Amazon, Berkshire Hathaway και JP Morgan

Σε μία συνεργασία που αναμένεται να ταράξει τα νερά στον τομέα της υγειονομικής ασφάλισης στις ΗΠΑ προχωρούν οι τρεις εταιρείες-κολοσσοί.

Την από κοινού ίδρυση ενός μη-κερδοσκοπικού Ταμείου που θα παρέχει περίθαλψη με χαμηλότερο κόστος στους υπαλλήλους τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα οι Αmazon, Berkshire Hathaway, και J.P. Morgan Chase.

Η ανεξάρτητη αυτή μη-κερδοσκοπική εταιρεία θα εστιάζει στην τεχνολογία που θα μπορεί να παρέχει στους υπαλλήλους των τριών «γιγάντων» και τις οικογένειές τους απλοποιημένη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη, σε χαμηλό κόστος.

«Το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής φροντίδας μοιάζει σαν ένα πεινασμένο σκουλήκι που τρώει την αμερικανική οικονομία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ. «Η συμμαχία μας δεν έχει όλες τις απαντήσεις στο πρόβλημα αυτό, αλλά δεν το αποδεχόμαστε και ως αναπότρεπτο», είπε ο Μπάφετ.

Η ανακοίνωση των τριών εταιρειών οδήγησε σε πτώση τις μετοχές αρκετών εταιρειών που ασχολούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται εν μέσω έντονης φημολογίας πως η Amazon θα εισέλθει στον κλάδο της λιανικής πώλησης φαρμάκων, είδηση που ήδη προκαλεί τριγμούς στην αλυσίδα των εταιρειών φαρμακευτικών προμηθειών.

«Το σύστημα περίθαλψης είναι πολύπλοκο και εισερχόμαστε σε αυτήν την πρόκληση έχοντας πλήρη επίγνωση του βαθμού δυσκολίας», δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προσθέτοντας: «Η επιτυχία της προσπάθειας απαιτεί ταλαντούχους ειδικούς, το μυαλό κάποιου που τώρα ξεκινάει και μακροπρόθεσμη στόχευση».

Σύμφωνα με τις τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες, το εγχείρημα βρίσκεται ακόμη σε πρωταρχικό στάδιο, και επικεφαλής αναμένεται να τεθούν οι Todd Combs, στέλεχος της Berkshire Hathaway, Marvelle Sullivan Berchtold, managing director της JP Morgan Chase, και η Beth Galetti, αντιπρόεδρος στην Amazon.

«Οι εργαζόμενοί μας ζητούν διαφάνεια, γνώση και έλεγχο στο θέμα της διαχείρισης της περίθαλψής τους», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντίμον. «Οι τρεις εταιρείες μας διαθέτουν εξαιρετικούς πόρους και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε λύσεις που θα ωφελήσουν τους υπαλλήλους μας, τις οικογένειές τους, και πιθανώς όλους τους Αμερικανούς».