Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi: Επενδύουν 1 δισ. δολάρια μέσω Venture Capital

To fund θα επενδύσει στην καινοτομία σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, τα αυτόνομα συστήματα, τη συνδεσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η συμμαχία αυτοκινητοβιομηχανιών Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε την έναρξη της «Alliance Ventures», ενός νέου εταιρικού ταμείου κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να στηρίξει την «ανοιχτή καινοτομία» τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, το ταμείο αναμένεται να επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και «ανοικτές» συμπράξεις καινοτομίας, με επιχειρηματίες τεχνολογίας που επικεντρώνονται στη νέα κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης οχημάτων, των αυτόνομων συστημάτων, της συνδεσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Με τις περαιτέρω ετήσιες επενδύσεις, η Alliance Ventures αναμένεται να καταστεί το μεγαλύτερο εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά την περίοδο του Alliance 2022. Η πρώτη συμφωνία της συμμαχίας θα είναι η στρατηγική επένδυση στην Ionic Materials η οποία αναπτύσσει στέρεα υλικά μπαταριών, χωρίς κοβάλτιο.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπληρώνει την γενικότερη στρατηγική για την αναζήτηση πρόσθετων εσόδων, εξοικονόμησης ή και αποφυγής κόστους σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα αυτόνομα συστήματα μετάδοσης κίνησης και η συνδεσιμότητα των οχημάτων.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου προβλέπεται ότι τα συνδυασμένα έσοδα των εταιρειών μελών της θα φθάσουν τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και ότι οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων θα υπερβούν τα 14 εκατομμύρια, μέχρι το τέλος του 2022.