Συνάντηση Κασσελάκη με Τσίπρα, την ώρα που «βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Κασσελάκη με Τσίπρα, την ώρα που «βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πήγες από την Κουμουνδούρου δεν έκαναν λόγο για το τι συζήτησαν ο νυν και ο τέως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον προκάτοχο του στην ηγεσία του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου.

H συνάντηση έγινε εν μέσω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα και από τη θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και τις αποχωρήσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χρήστος Μαϊκίδης παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το κόμμα.

Πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργόμετέφεραν ότι στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την «ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Τόνισε «την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών».

 

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί, όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, «μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλοι κοντά στο Στ. Κασσελάκη σχολίασαν ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, «όπως κάθε φορά», καθώς «ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά».

«Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

H τηλεόραση της ΕΡΤ ανέφερε πως Κασσελάκης – Τσίπρας συναντήθηκαν μετά από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη και εν μέσω του «θορύβου» από τις δηλώσεις Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ στα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρώην στέλεχος του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης.

Άτομα που πρόσκεινται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού θέλησαν να υποβαθμίσουν τα πολιτικά μηνύματα πίσω από τη συνάντηση της Δευτέρας, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας « συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: