Συνάντηση Πομπέο και Λαβρόφ για τη Βενεζουέλα την ερχόμενη εβδομάδα- Νέα παρέμβαση Τραμπ

Συνάντηση Πομπέο και Λαβρόφ για τη Βενεζουέλα την ερχόμενη εβδομάδα- Νέα παρέμβαση Τραμπ
epa07390749 Thousands of Venezuelans participate in a demonstration to support the entry of the humanitarian aid to Venezuela, in Caracas, Venezuela, 23 February 2019. Parliament President Juan Guaido called for demonstrations to be held across Venezuela and around the world on 23 February to support humanitarian convoys sent by the USA, Colombia and Puerto Rico to Venezuela via the border with Colombia. EPA/MIGUEL GUTIERREZ
Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα συζητήσουν για την κατάσταση στη λατινοαμερικανική χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα την επόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο μιας συνόδου που θα διεξαχθεί στη Φινλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο υπουργοί θα δώσουν το παρών, την Δευτέρα και την Τρίτη, στην υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου της Αρκτικής στο Ροβανιέμι, στη βόρεια Φινλανδία.

«Αναμένω ότι ο υπουργός Εξωτερικών και (ο Λαβρόφ) θα έχουν φυσικά μια ευκαιρία να συζητήσουν» και «η Βενεζουέλα να αποτελέσει μέρος αυτής της συζήτησης», είπε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε εκ νέου να δοθεί ένα τέλος στη «βίαιη καταστολή» στη Βενεζουέλα, όπου ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κάλεσε το στρατό να «πολεμήσει τους πραξικοπηματίες» μετά από νέες διαδηλώσεις εναντίον του.

Νέες δηλώσεις Τραμπ

«Οι προσευχές μας βρίσκονται στο λαό της Βενεζουέλας, στο δίκαιο αγώνα τους για ελευθερία», είπε σήμερα ο Τραμπ από τον κήπο του Λευκού Οίκου.

«Η βίαιη καταστολή του λαού της Βενεζουέλας πρέπει να τελειώσει και πρέπει να τελειώσει γρήγορα», πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι πεινούν, δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν νερό σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο δεν απέκλεισε την Τετάρτη μια αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση στην Βενεζουέλα.