Συνάντηση Σόιμπλε – Βενιζέλου στο Βερολίνο

Συνάντηση Σόιμπλε – Βενιζέλου στο Βερολίνο

Υπέρ μιας διαθέσιμης γραμμής πιστώσεων για την Ελλάδα ως τα τέλη Φεβρουαρίου ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για διήμερη επίσκεψη. Το απόγευμα, μετά τις 17:00, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ και τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με τον οποίον θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, στις 16:30.

Υπενθυμίζεται πως ο Β. Σόιμπλε επισήμανε χθες από τις Βρυξέλλες ότι θα μπορούσε να καταστεί διαθέσιμη μια γραμμή πιστώσεων για την Ελλάδα έως και τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ διαβεβαίωσε πως για κάτι τέτοιο δεν θα απαιτείτο νέα χρηματοδότηση.

Η προβλεπόμενη επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα έδινε στην Αθήνα αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου ή να προκηρυχθούν και να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, εάν χρειαζόταν, πριν το πρόγραμμα στήριξης ολοκληρωθεί και συμφωνηθούν οι όροι για την χορήγηση μιας προληπτικής γραμμής πιστώσεων μετά το μνημόνιο, σημείωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Διαβάστε ακόμη: 

Ενημερωμένος για την αιφνίδια εκλογή του ΠτΔ ο Σόιμπλε