Συνάντηση Σταϊκούρα- Ντόναχιου στο υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση Σταϊκούρα- Ντόναχιου στο υπουργείο Οικονομικών
O υπουργός Οικονομικών Xρήστος Σταϊκούρας, μιλάει την 4η ημέρα του 6oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο Μέγαρο του Ζαππείου, Πέμπτη 13 Μαΐου 2021. Στο φετινό Φόρουμ συμμετέχουν 800 υψηλοί καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες. Το φετινό πρόγραμμα έχει μεγάλη διάρκεια επειδή περιλαμβάνει αρκετές και σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα θέματα που θα συζητηθούν.

Στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποδέχεται σήμερα στις 11 το πρωί στο γραφείο του στο Σύνταγμα τον επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, ο οποίος το βράδυ θα είναι ένας από τους ομιλητές στο επίσημο δείπνο που διοργανώνει ο «Economist».

Στο επίκεντρο της συνάντησης Σταϊκούρα- Ντόναχιου θα βρεθούν η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Ταμείο Ανάκαμψης, οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες μετά το 2022, μια συζήτηση η οποία αναμένεται να ανοίξει στην ΕΕ μετά τον Σεπτέμβριο, η 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση η οποία συνδέεται με την εκταμίευση δόσης, αλλά και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.