Συνάντηση Τσίπρα-Παπούλια για την προεδρία της Κομισιόν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για ενδεχόμενο να περάσουν πλειστηριασμοί και απολύσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, επισήμανε ο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «πάντα επιτυχίες και να πάνε όλα καλά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, ότι «είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά- σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: Ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε, ότι «είναι μια επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Εξηγήσεις για τις συμφωνίες με εταιρείες συμβούλων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι, νομίζω, ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Και μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πλειστηριασμοί και απολύσεις
«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρξει άλλη μία θεσμική εκτροπή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και την απελευθέρωση των απολύσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα δύο αυτά σημαντικά, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα, δηλαδή της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο τόνισε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας της κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και (τα ζητήματα αυτά) να περάσουν με ΠΝΠ.

Διαβάστε ακόμη: Ικανοποίηση Βενιζέλου για την προσέγγιση με την τρόικα

Σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση. Αναρωτήθηκε, δε, εάν ο κ. Σαμαράς θα έλθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς «που περιλαμβάνει την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, μια επιλογή που τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού για τη δίκαιη έξοδο από την κρίση». Σκοπεύω να αξιοποιήσω την υποψηφιότητά μου για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Συμέλα Παντζαρτζή

Σχετικά άρθρα