Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση Λιγνάδη

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση Λιγνάδη
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Αστυνομικοί οδηγούν τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη κατά την έξοδό του μετά την κατάθεση στην 19η Τακτική Ανακρίτρια, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021. Ο Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη χθες το βράδυ στην ΓΑΔΑ, όπου μετέβη αυτοβούλως, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο καλλιτέχνης, μέσω δήλωσης του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα, δηλώνει αρχικά πως αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Ο σκηνοθέτης πέρασε το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία συμφώνησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όπου ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για να αντικρούσει τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον νόμο, ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκδόθηκ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολογείται το υλικό που συλλέχθηκε στους χώρους του.

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τόσο ως προς το σκέλος της δικογραφίας που χειρίζεται η 19η Τακτική Ανακρίτρια για δύο πράξεις βιασμού, όσο και ως προς εκείνο που αφορά την έρευνα που διενεργείται μετά την τρίτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη.

Ο τρίτος μηνυτής που ισχυρίζεται ότι βιάσθηκε το 2018 με καταγγελλόμενο ως δράστη τον Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου με εντολή εισαγγελέα ερευνάται η καταγγελία του. Ο μηνυτής που κατά τον χρόνο τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης ήταν ήδη ενήλικος, φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, μεταξύ άλλων, πως ο καλλιτέχνης τού είχε δείξει σε υπολογιστή πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά. Ο ισχυρισμός του μηνυτή θα ελεγχθεί από τον εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν τίθεται ζήτημα έρευνας σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα η έρευνα της Τακτικής Ανακρίτριας για την υπόθεση των δύο βιασμών για τους οποίους κατηγορείται ο καλλιτέχνης συνεχίζεται εντατικά με την αξιολόγηση υλικού που έχει συλλεχθεί με εντολή της δικαστικής λειτουργού από χώρους του κατηγορούμενου.

Ο συνήγορος του ενός εκ των δύο θυμάτων Γιάννης Βλάχος με αίτημα του στην ανακρίτρια ζήτησε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορουμένου ώστε να ελεγχθεί η ψηφιακή παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη και οι κινήσεις του εντός πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ αύριο ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, θα καταθέσει στην Αρεοπαγίτη Επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορά- καταγγελία κατά της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας. Σύμφωνα με τον συνήγορο, στην Επιθεωρήτρια θα θέσει «αδιάσειστα στοιχεία» από τα οποία «αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».

Ο κ. Κούγιας καταγγέλλει τη δικαστική λειτουργό ότι «διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία  αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων, αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη.».