Συνεχίζει να συγκλονίζει την βρετανική κυβέρνηση το ροζ σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό Υγείας

Συνεχίζει να συγκλονίζει την βρετανική κυβέρνηση το ροζ σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό Υγείας
(FILES) In this file photo taken on June 09, 2021 Britain's Health Secretary Matt Hancock leaves 10 Downing Street in central London. - UK Health Secretary Matt Hancock resigned on June 26, 2021 after revelations that he broke the government's own coronavirus restrictions during an affair with a close aide. (Photo by Tolga Akmen / AFP) Photo: AFP

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας θα ερευνήσει πώς διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον πρώην υπουργό Ματ Χάνκοκ να αγκαλιάζει και να φιλάει τη συνεργάτη του και είχε ως αποτέλεσμα ο υπουργός να εξαναγκασθεί να παραιτηθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις.

«Είναι ένα ζήτημα που γνωρίζω ότι θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας για να γίνει κατανοητό πώς ακριβώς αυτή η μαγνητοσκόπηση … βγήκε από το σύστημα», δήλωσε ο Λιούις στο Sky News προσθέτοντας πως το υπουργείο θα πραγματοποιήσει εσωτερική έρευνα.

«Αυτό που έκανε ο Ματ ήταν λάθος, το παραδέχθηκε, γι’ αυτό ζήτησε αμέσως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και παραδέχθηκε πως αυτό που έκανε ήταν λάθος και τελικά γι’ αυτό έλαβε την απόφαση ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τη θέση του και να αποσπά την προσοχή από την ευρύτερη δουλειά που πρέπει να κάνουμε όλοι μας … για να βγούμε από την πανδημία», πρόσθεσε ο υπουργός.