Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο

Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο
ÁÈÇÍÁ ÌÅÃÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ.(EUROKINISSI ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Tι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των καναλιών από το Νίκο Παππά, αλλά και τι θα συζητηθεί στο μίνι υπουργικό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα τα θέματα της επικαιρότητας αναμένεται να θέσει σήμερα ο πρωθυπουργός στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΔΕΘ και οι άξονες της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα θα βρεθούν στο προσκήνιο με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να επιχειρούν να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν.

Χθες έγινε γνωστό πως από το Βελλίδειο ίδρυμα θα εξαγγείλει νέες προσλήψεις στο δημόσιο και ειδικότερα στους κλάδους της υγείας και της παιδείας. Δεν αποκλείεται στη σημερινή συνάντηση να μπει στο τραπέζι και το θέμα των ειδικών μισθολογίων έτσι ώστε μαζί με τον νέο ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις να αποτελέσουν ένα ακόμα “όπλο” στην φαρέτρα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Αναμένεται να συζητηθεί και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Ίδρυμα θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη τύπου.

Σε σχέση με τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα συγκεντρώσει η κυβέρνηση από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν μπορεί να διατεθούν σε κοινωνικές παροχές κυβερνητική πηγή τόνιζε στο NEWS 247 πως “αυτό που υπαινίσσεται η αντιπολίτευση όλο το Σαββατοκύριακο ότι θα μας τα πάρουν κ θα τα βάλει στο χρέος η Ε.Ε δεν ισχύει.”

Μάλιστα συμπλήρωνε πως “μπορούμε να τα διαθέσουμε, αλλά το ζήτημα ειναι ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστούν. Δηλαδή πως θα τα εγγράψουμε στον προϋπολογισμό και πως θα τα πάρουμε από τον προϋπολογισμό για να τα δώσουμε εκεί που θέλουμε. Αυτό κοιτάμε.¨

Οι τηλεοπτικές άδειες

Η επόμενη ημέρα από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου που επιθυμεί η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Για αυτό τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος συνάντησε χθες τους εκπροσώπους των 4 σταθμών που πλειοδότησαν, ενώ ο Νικος Παππάς συζήτησε ξεχωριστά με του ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών σχημάτων που πήραν τις άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι “καναλάρχες” ζήτησαν από τον υπουργό Επικρατείας να τηρηθεί η νομιμότητα, να υπάρχει ένα καθαρό επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούν, ενώ ζήτησαν διευκρινίσεις τόσο για τις άδειες που θα δημοπρατηθούν από εδώ και πέρα όσο και τι θα γίνει με τα κανάλια που μειοδότησαν.

Σύμφωνα με το NEWS 247 η επόμενη φάση περιλαμβάνει τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά κανάλια με τον υπουργό Επικρατείας να κλείνει χθες την συζήτηση για θεματικές άδειες, αν και σχετικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου την Κυριακή το βράδυ άφηνε ανοιχτό και αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε στην τήρηση πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων του νέου νόμου σχετικά με:

1. τον αριθμό των εργαζομένων (τουλάχιστον 400 ανά κανάλι),

2. το περιεχόμενο του προγράμματος (δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου, τέχνης, πολιτισμού, θεάτρου, ενημερωτικές, ποικίλης ύλης, ελαφράς ψυχαγωγίας, ελληνικές και ξένες σειρές, παιδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές αθλητικού περιεχομένου),

3. τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό (ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια 2.500 τ.μ και εξοπλισμός για εκπομπή προγράμματος High Definition).

Ο νόμος προβλέπει ανάκληση άδειας εφόσον κάποια από τις προϋποθέσεις πάψει να ισχύει, σε οποιαδήποτε στιγμή της 10ετούς διάρκειας της τηλεοπτικής άδειας.

Πηγή: news247.gr