Συνελήφθη ο ηγέτης των «Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ»

REUTERS

Η οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, είχε αναλάβει τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό,  που σκότωσε 25 ανθρώπους.

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε σήμερα το πρωί τον ηγέτη των Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και η οποία είχε αναλάβει τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Άμυνας Φάγιεζ Γοσν, «ο εμίρης Ματζίντ αλ Ματζίντ συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων στη Βηρυτό». Ο λιβανέζος υπουργός, ωστόσο, δεν διευκρίνισε πότε και πώς έγινε η σύλληψη. Πρόσθεσε όμως ότι ο αλ Ματζίντ ήταν καταζητούμενος και «ανακρίνεται με τη μεγαλύτερη μυστικότητα».

Διαβάστε ακόμη: Η Αλ Κάιντα στο οχυρό της Χεζμπολάχ;

Η σελίδα που διατηρούσε στο Twitter ο Σιρατζεντίν Ζρεϊκάτ, ένας εκπρόσωπος αυτής της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης, σήμερα εμφανίζεται πεσμένη. Ο Ζρεϊκάτ είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι οι Ταξιαρχίες ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτοκτονίας έξω από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Είχε προειδοποιήσει μάλιστα ότι οι επιθέσεις στο Λίβανο θα συνεχιστούν εφόσον η σιιτική Χεζμπολάχ συνεχίσει να μάχεται τους αντάρτες στη Συρία, στο πλευρό του στρατού του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ