Συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της Clinerion με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της Clinerion με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Όμιλος στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των κλινικών μελετών με τη χρήση των πιο σύγχρονων ιατρικών τεχνολογιών.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ανακοίνωσε, πρώτος στην Ελλάδα, τη συνεργασία του με την εταιρεία Clinerion στον τομέα των κλινικών μελετών, ως κρίσιμος πυλώνας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, κάτω από την καθοδήγηση του γενικού διευθυντή Ψηφιακής Οργάνωσης & Καινοτομίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Μιχάλη Σπανού.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, μέσα από αυτήν τη συνεργασία ο Όμιλος στοχεύει να πρωταγωνιστήσει και σε αυτόν τον τομέα, αφού με το πρωτοπόρο σύστημα της Clinerion διευκολύνονται οι διαδικασίες ανάπτυξης κλινικών ερευνών, προς όφελος των παρόχων, των ερευνητών και φυσικά των ασθενών.

Η Clinerion, με έδρα την Ελβετία, είναι πρωτοπόρος στην ιατρική πληροφορική, έχοντας επιδείξει μέχρι σήμερα πολύ σημαντικό έργο στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κλινικής έρευνας και της ανάπτυξης φαρμάκων, συνεισφέροντας στην ταχύτερη διάθεσή τους στους ασθενείς.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, τόνισε: «Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου, είμαστε παρόντες στην εξέλιξη των νέων τεχνολογιών στον χώρο της υγείας και συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης, προς όφελος των ασθενών».