Σύνθημα για συντονισμένη δράση

Σύνθημα για συντονισμένη δράση

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη διάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από την κάλυψη των δεσμεύσεων και την πορεία του έργου των υπουργών κατά την διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή έντεκα υπουργών με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

«Παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο», ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη σύσκεψη, στην οποία δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, έγινε μια τεχνική συζήτηση για όλα τα θέματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο, από τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του κ. Στουρνάρα, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε τελικά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

 

«Όλα τα υπουργεία έχουν υποχρεώσεις, χρειάζεται συντονισμός, και αυτό κάναμε σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας που είχε και κατ’ ιδίαν συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά, πρόσθεσε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στα υπουργεία και σε ερώτηση αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα απάντησε «νομίζω πως ναι». Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους στο προσεχές Eurogroup, απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.

«Συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει», είπε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, δήλωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ