ΣΥΡΙΖΑ: «Προσηλωμένος στην πολιτική καταστροφής ο πρωθυπουργός»

ΣΥΡΙΖΑ: «Προσηλωμένος στην πολιτική καταστροφής ο πρωθυπουργός»

Σφοδρή  επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα - Τι απαντάει η κυβέρνηση.

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα λεγόμενα του στη συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Κάνει λόγο για «αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής», αλλά και για «πολιτική γύμνια των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι ιεροκήρυκες του μνημονίου για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».

Ο κ. Σαμαράς μιλά χωρίς κανένα ίχνος ντροπής για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανεργίας και υπόσχεται και μεγαλύτερη «επιτυχία», εφόσον βέβαια γίνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός της ομοιοπαθητικής, αλλά τουλάχιστον είναι πιο ειλικρινής από τους υπουργούς του, όταν παραδέχεται ότι οι διαθεσιμότητες είναι ο προθάλαμος των απολύσεων».

Ισοπαλία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί επίσης τον κ. Σαμαρά ότι «ο κατά τα άλλα υπέρμαχος των εθνικών συμφερόντων, διαβεβαιώνει ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια, επειδή προς το παρόν το διαψεύδει … η Κομισιόν. Δεν φαίνεται όμως να έχει συνομιλήσει πρόσφατα με τον αναπληρωτή ΥΠ.ΟΙΚ που έχει αναγνωρίσει ότι το χρέος δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο, όταν ο ίδιος περηφανεύεται για φρένο στην αύξησή του».

Επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να έχει ενημερώσει κάποιος τον πρωθυπουργό για τους μισθούς που κυμαίνονται στην αγορά εργασίας, ενώ ο ίδιος δεν φαίνεται να θεωρεί και χαμηλό τον κατώτατο μισθό, προετοιμάζοντάς μας για μεγαλύτερη μείωσή του, έτσι ώστε να φτάσει κάποια στιγμή σε επίπεδα Ρουμανίας και να ολοκληρωθεί το έργο του.

Επειδή, όμως, θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «πρέπει να πιστωθεί στον πρωθυπουργό ότι αναγνωρίζει με περίσσια ειλικρίνεια ότι οι αντικοινωνικές του μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό και ανεξαρτήτως μνημονίου». Εδώ, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνοψίζεται ολόκληρη η λογική της μνημονιακής βαρβαρότητας των απολύσεων και των μισθών πείνας και η πραγματική στόχευση της πολιτικής της κυβέρνησης, που δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τη μείωση του δημόσιου χρέους και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά με τα κέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι. Επίσης ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σίμο Κεδίκογλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «πραγματικά αμετανόητοι είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν έπρεπε να αλλάξει τίποτα σε ένα σύστημα που είχε καταρρεύσει».

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «η μόνιμη διαστρέβλωση των θέσεων του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πια κωμική, όμως είναι τραγική η επιμονή του να θέλει η χώρα να αποτύχει για να δικαιωθεί ο παραλογισμός του. Ίχνος ντροπής δεν έχουν όσοι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας μας».