ΣΥΡΙΖΑ: «Νέο μνημόνιο» το Μεσοπρόθεσμο

ΣΥΡΙΖΑ: «Νέο μνημόνιο» το Μεσοπρόθεσμο

Πρόταση για τη διεξαγωγή debate μεταξύ Τσίπρα-Σαμαρά εν όψει Ευρωεκλογών.

«Νέες άγριες περικόπες, νέες απολύσεις και πρόσθετους φόρους» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ πως περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο χαρακτηρίζει ως «νέο μνημόνιο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «προσπαθούν για εμφανείς μικροπολιτικούς προεκλογικούς λόγους να στήσουν νέα παράσταση επιτυχίας αποκρύπτοντας τα νέα μέτρα».

«Με πρόσθετους φόρους και νέες άγριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και τους μισθούς καθώς και νέες απολύσεις για την τετραετία 2014-2018, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που φέρνουν προς ψήφιση αποτελεί νέο μνημόνιο που βάζει ακόμα πιο βαθιά στο τούνελ την κοινωνία και την οικονομία. Ο ελληνικός λαός ωστόσο, δεν θα επιτρέψει άλλο αυτή την καταστροφή και στις κάλπες του Μαΐου θα στείλει το δικό του μήνυμα ελπίδας και αλλαγής σελίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, στον οποίο διατύπωσε την πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εν όψει Ευρωεκλογών. 

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως τέθηκε, από τον κ. Σκουρλέτη περιελάμβανε τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων, εκ των οποίων η πρώτη να αφορά τις «οικονομικές εξελίξεις, που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου» και η δεύτερη εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άν. Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Τελικώς» αναφέρει η ανακοίνωση «παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή, η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της» και καταλήγει: «Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη».

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας : Έχω καλύτερα φετίχ από το ευρώ

«Έλληνες σηκωθείτε για να φύγει η κυβέρνησης της υποτέλειας»