ΣΥΡΙΖΑ: «Ψίχουλα φοροελαφρύνσεων» από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψίχουλα φοροελαφρύνσεων» από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Για αδυναμία ουσιαστικών αλλαγών στην ασκούμενη πολιτική κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση - Τι δηλώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις “αξιολόγηση”, όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα. Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Εξαγγέλλει πιστοποιητικά…. “βιωσιμότητας” ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας».

ΑΝΕΛ: «Η Τρόικα εξουσιάζει την Ελλάδα»
Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανερξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, με τα όσα “είπε” μισοείπε και δεν είπε στην ΔΕΘ, επιβεβαίωσε ότι και μετά τις διαπραγματεύσεις – παρωδία στο Παρίσι, την Ελλάδα εξουσιάζει η τρόικα» είπε ο κ.Καμμένος, εκτιμώντας ότι «σαν φούσκα έσκασαν οι επικοινωνιακές υποσχέσεις των τελευταίων ημερών».

Τέλος, ο κ. Καμμένος κατηγορεί τον πρωθυπουργό για πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων. «Για πρώτη φορά, πρωθυπουργός προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ειρωνικά σε ομιλία του το Άγιο Όρος» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στο Αγιο Όρος όπου θα παραμείνει έως αύριο, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον νομό Ημαθίας την Τρίτη τον Λαγκαδά, και την Τετάρτη θα απευθύνει ομιλία στις παραγωγικές τάξεις της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το Ποτάμι: «Οι ωραίες εξαγγελίες συνεχίζονται»
«Οι ωραίες εξαγγελίες συνεχίζονται», «ωραίος κόσμος – ωραίοι πολιτικοί – τι κρίμα όμως που η πραγματικότητα δεν θέλει να συμμορφωθεί», σχολιάζει το Ποτάμι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

«Μειώνουμε τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης (δέκα λεπτά το λίτρο!) αλλά δεν λέμε λέξη για το λαθρεμπόριο που θα πλουτίσει τους πονηρούς του «συστήματος», σημειώνει σχετική ανακοίνωση και προσθέτει : «Εξαγγέλλουμε (για πότε αλήθεια;) τη μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων και των κερδών των επιχειρήσεων χωρίς να αφαιρούμε κανένα εμπόδιο για αυτούς που πρέπει να παράγουν για να πληρώσουν τους φόρους».

«Επιχαίρουμε ότι το χρέος μας», τονίζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «θα λάβει πιστοποίηση βιωσιμότητας μπερδεύοντας την οικονομία με τα βραβεία ISO» και «ανακοινώνουμε την απονομή συντάξεων με το πάτημα ενός κουμπιού μετέχοντας έτσι στο αγαπημένο παιγνίδι φαντασίας των πολιτικών που θέλουν δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη χώρα – 900 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας…».

ΚΚΕ: Προκλητικές οι εξαγγελίες Σαμαρά
Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάλεσε τον λαό να οργανώσει την πάλη του με αιχμή τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε την παραπάνω δήλωση, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τις οποίες χαρακτήρισε «προκλητικές», αλλά και τις «αυταπάτες» – που όπως επισήμανε – «σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα». Πρόσθεσε ότι το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να σημάνει σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης».

«Απέναντι στις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σήμερα από τη ΔΕΘ για τα νέα ψίχουλα πείνας στο λαό μας, απέναντι στις αυταπάτες στις ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, για το μέλλον αυτού του τόπου, ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα, δεν αντέχουμε, δε μπορούμε άλλο να ζήσουμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε:«Το συλλαλητήριο σήμερα από τη ΔΕΘ πρέπει να σημάνει πραγματικό σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα με αιχμή τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, τα φορολογικά μέτρα και τα «χαράτσια», την απλήρωτη εργασία, τα προβλήματα της παιδείας και της υγείας, το ασφαλιστικό, “που για μας αποτελεί και για όλο το λαό, αιτία πολέμου», όπως τόνισε, τις «βάρβαρες» εργασιακές σχέσεις, κ.α. «Όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της πάλης με λαϊκή συμμαχία με εργατική λαϊκή αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας για τον τόπο μας» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

«Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της» το μήνυμα Σαμαρά στη ΔΕΘ (Βίντεο)

«Νίπτει τας χείρας» για τον ΕΝΦΙΑ ο Γκίκας Χαρδούβελης