Σύσκεψη στο ΕΚΘ για την αναστολή λειτουργίας των Sprider Stores

Σύσκεψη στο ΕΚΘ για την αναστολή λειτουργίας των Sprider Stores

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στην επιχείρηση. Στο πλευρό τους η ΓΣΕΕ.

Συνάντηση στο ΕΚΘ για να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους είχαν το πρωί εργαζόμενοι των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης της Sprider Stores, που ανέστειλε χθες τη λειτουργία τους. Στα δύο καταστήματα της Θεσσαλονίκης απασχολούνταν 28 εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλει το ΕΚΘ, σε ανακοίνωσή του, η διοίκηση της Sprider Stores έστειλε φαξ στα καταστήματά της ανακοινώνοντας το κλείσιμό τους και «παράλληλα έβγαζε έξω από αυτά τους εργαζόμενους και τους πελάτες της, χωρίς να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο».

Αργά χθες το βράδυ, εργαζόμενοι της Sprider Stores, παρουσία και του προέδρου του ΕΚΘ απέτρεψαν προσπάθεια μεταφοράς προϊόντων από αποθήκες της εταιρίας στο Ωραιόκαστρο. Οι συνολικά οκτακόσιοι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι το τελευταίο δίμηνο, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις αγωνιούν για τις αποζημιώσεις τους.

Διαβάστε ακόμη: Σάκης Χατζηιωάννου: Το πρόσωπο πίσω από την Sprider

Στο πλευρό των εργαζομένων η ΓΣΕΕ
Την υποστήριξή της στους 820 εργαζόμενους της Sprider Stores που έχασαν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της διοίκησης να «βάλει λουκέτο» στα καταστήματα της επιχείρησης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η συνομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της καθώς εκτός από το να βρεθούν στην ανεργία, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν «να χάσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και ένσημα» και ζητά να «ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται έρμαια στα χέρια απαράδεκτων εργοδοτών είτε είναι θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών».

Ακόμη σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης καταλογίζει ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών «για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» όσο και στις τράπεζες «που αρνούνται την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, παρά το ότι έχουν λάβει 233 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις και 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Μαργαρίτα Κιάου