Συζητήσεις για την «ασήκωτη» σχολική τσάντα

Συζητήσεις για την «ασήκωτη» σχολική τσάντα

Την ελάφρυνση του σκληρού προγράμματος των μικρών μαθητών αναμένεται να συζητήσει το ΕΣΥΠ.

Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), στο οποίο πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα θέματα, όπως το «βαρύ» πρόγραμμα σπουδών και οι «ασήκωτες» τσάντες των μικρών μαθητών. Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα πρέπει άμεσα να «ελαφρύνει» μέχρι τον Ιανουάριο το πρόγραμμα των παιδιών του Δημοτικού και όσον αφορά το πολύωρο διάβασμά τους, αλλά  και για τις σάκες των 40 κιλών που μεταφέρουν από και προς το σχολείο καθημερινά.

Στόχος του κ. Λοβέρδου είναι να υπάρχει λιγότερη ύλη, αλλά περισσότερη παιδεία. Λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού κάνοντας περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι δίνοντας τη δυνατότητα στο παιδί να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

«Έχω λίγους μήνες στο υπουργείο, δεν διακινδυνεύω να πω την άποψή μου, διαμορφώνω με τον καιρό κι εγώ άποψη, αλλά θα εκφραστούν όλοι οι φορείς και στη συνέχεια, αφού είναι αυτή η κατεύθυνση θα δούμε πως θα την εφαρμόσουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Κατά καιρούς βέβαια η σχολική κοινότητα, οι γονείς και οι δάσκαλοι, προβληματίζονται αρκετά βλέποντας καθημερινά τα παιδιά να σηκώνουν τις ασήκωτες σάκες.

Μάλιστα πριν λίγα χρόνια το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει εγκύκλιο στα δημοτικά σχολεία και προέτρεπε τους διευθυντές των σχολείων να βρουν χώρο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αφήνουν τα πολλά βιβλία εκεί και να μην τα μεταφέρουν καθημερινά.