Μπαίνει στο χρηματιστήριο η Uber;

Μπαίνει στο χρηματιστήριο η Uber;

Έγγραφο που παρουσιάζει το Reuters αποκαλύπτει τις προθέσεις των υπευθύνων της εταιρείας, που περιμένει εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων της.

Καθαρά έσοδα ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων  αναμένει για το 2015 η Uber, με το ύψος των χρημάτων από τις κρατήσεις των συνεργαζόμενων αυτοκινήτων της να υπολογίζεται πως θα φτάσει φέτος στα 10,84 δισεκατομμύρια δολάρια (η Uber κρατά το 20% της συνολικής πληρωμής).

Αυτό αποκαλύπτει η διαρροή εγγράφων που παρουσιάζει το Reuters, τα οποία απευθύνονταν σε υποψήφιους επενδυτές στην Ασία. Τα στοιχεία των εγγράφων της Uber που παρουσιάζει στο ρεπορτάζ του το Reuters  δημιουργήθηκαν από μεγάλες κινεζικές τράπεζες σε συνεργασία με την εταιρεία. Σύμφωνα με αυτά, μάλιστα, η Uber περιμένει τα χρήματα από τις αντίστοιχες ενοικήσεις των αυτοκινήτων της να υπερδιπλασιαστούν το 2016, φτάνοντας στο ύψος των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αλλά η πιο σημαντική είδηση που προκύπτει από την διαρροή είναι η πρόθεση της Uber Global να βγει σε δημόσια προσφορά μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες. Κατά το παρελθόν οι επικεφαλής της Uber έχουν αρνηθεί την ύπαρξη οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος σχετικά με μια είσοδό της στο χρηματισήριο, αποφεύγοντας να συζητήσουν δημόσια για αυτό το θέμα.

Η εταιρεία, με δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες, σε πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζει νομικά ζητήματα, επιθυμεί την περεταίρω ανάπτυξη της στην Κινεζική αγορά (μέσω της Uber China). Επιπλέον, προσδοκά στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως, σύμφωνα με τις αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες, η εταιρεία παρουσιάζει τρύπα στα κέρδη της, αν και η αύξηση των εσόδων και, κυρίως, το ενδιαφέρον των επενδυτών συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.