Σκυλακάκης: Αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος πάνω από το 70% των καταναλωτών

Σκυλακάκης: Αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος πάνω από το 70% των καταναλωτών
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλάει στην κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα “Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο” στην Αθήνα, Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022. Την παρουσίαση συντονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το 42% περίπου των νοικοκυριών θα έχει επιδότηση.

«Για τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών, πάνω από το 70%, έχει περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου», τόνισε σε δηλώσεις στον ΣΚΑΙ την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το 42% περίπου των νοικοκυριών θα έχει επιδότηση. Πρόκειται για τους πολύτεκνους, αυτούς με τα κοινωνικά τιμολόγια αλλά και αυτούς οι οποίοι λαμβάνουν την επιδότηση θέρμανσης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για όλες αυτές τις κατηγορίες, για τον Ιανουάριο, οι τιμές θα είναι σε προ κρίσης επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να έχουμε καλές τιμές τον Ιανουάριο συνέβαλαν τρεις παράγοντες: η πτώση των τιμών αερίου διεθνώς, ο ήπιος χειμώνας και ο ανταγωνισμός, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Τέλος, κληθείς να κάνει προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί η ενεργειακή αγορά αυτόν χειμώνα, ο υπουργός απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι οι ενεργειακές αγορές επηρεάζονται και από τη γεωπολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: