Σκουρλέτης: «Ναι» στις επενδύσεις, αλλά υπό όρους

Σκουρλέτης: «Ναι» στις επενδύσεις, αλλά υπό όρους

H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος για την επένδυση που ανεστάλη στις Σκουριές.

Όπως είπε στο MEGA, επίσημα η εταιρεία έκανε “πολιτικό παιχνίδι” ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών. Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και μίλησε για “ωμό εκβιασμό”. Εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

Σχετικά με το αγροτικό, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και «δεν πρόκειται για νέα μέτρα αλλά για γνωστά μέτρα». Επισήμανε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ενσωματώσουν το κόστος στα έξοδά τους και να μειωθεί το φορολογητέο εισόδημα.

Για το ασφαλιστικό μίλησε για διαδικασία αναμόρφωσής του που έρχεται ως αποτέλεσμα ληστρικής επίθεσης στα αποθεματικά των ταμείων μέσω του PSI ή των δομημένων ομολόγων. Επέμεινε, ωστόσο, ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως κύριο χαρακτηριστικό να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Σχετικά με πληροφορίες για παράταση του χρόνου αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται έξω από το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας ενώ ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα εάν μπορεί η Ευρώπη να αποδέχεται να υπάρχει διαρκώς ένας “υπερεθνικός οργανισμός” όπως το ΔΝΤ στα του οίκου της.

Κάλυψε τον γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα εναντίον του σχετικά με διορισμούς συγγενών του ως μετακλητών. Είπε πως πρόκειται για «συστηματική προπαγάνδα για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημά του». Πρόσθεσε πως «σέρνουν τον χορό των δημοσιευμάτων αυτοί που βλέπουν ότι τελειώνει ο χρόνος ασυλίας τους» αναφερόμενος σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ που αντιδρούν για τις τηλεοπτικές άδειες.