Σκρέκας: Πότε ψηφίζονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Το Μάρτιο οι μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Σκρέκας: Πότε ψηφίζονται τα μέτρα κατά της ακρίβειας – Το Μάρτιο οι μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ορατές μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα είναι οι μειώσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από την εφαρμογή των νέων κυβερνητικών μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ο υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα λίγων ημερών στις εταιρείες ώστε να διορθωθούν οι κατάλογοι.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια των εταιρειών πριν τα μέτρα, αλλά και πώς διαμορφώθηκαν μετά τις μειώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σε ότι αφορά στον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι έχουν αναληφθεί δράσεις και έχουν μπει στο τραπέζι «όπλα» με σκοπό να αποκλιμακωθεί.

Σχετικά με τις αυξημένες τιμές του βρεφικού γάλακτος που παρατηρούνται στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε το μέσο όρο της Ευρώπης για αυτό μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

Επίσης, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τυχόν ευρήματα για αθέμιτη κερδοφορία εφόσον διαπιστωθούν από την ΔΙΜΕΑ, ενώ διαμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «δεν θα διστάσουμε να ανακοινώσουμε τα πρόστιμα, όπως, άλλωστε, γίνεται ήδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: