Smart Cities & Giga Campus by Yodafone & Demokrito: Η Yodiwo μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διαχείριση ενέργειας των κτιριακών υποδομών

Smart Cities & Giga Campus by Yodafone & Demokrito: Η Yodiwo μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διαχείριση ενέργειας των κτιριακών υποδομών
epa06197904 A performer wearing a robotic costume dances next to digital lightings illumination during the 21st World Congress on Information Technology (WCIT) in Taipei, Taiwan, 11 September 2017. According to news reports on 07 September 2017, Taiwan Minister of Science and Technology Chen Liang-gee said that Taiwan government has laid out a 16 billion New Taiwan Dollar (some 527 million US dollars) development plan to beef up the domestic artificial intelligence (AI) industry. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας Vodafone και Δημόκριτος.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, η Vodafone Business και οι συνεργάτες τους πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη ειδική εκδήλωση ενημέρωσης πάνω σε προηγμένες λύσεις έξυπνων πόλεων. Αιρετούς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος για να ακούσουν για το έργο Giga Campus by Vodafone & Demokritos. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος μίλησε για την προτεραιότητα της ψηφιακής σύγκλισης της Ελλάδας με την ΕΕ και τη σημασία του κυβερνητικού προγράμματος έξυπνων πόλεων για τους ελληνικούς δήμους ως μοναδική ευκαιρία βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών τους.

Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας Vodafone και Δημόκριτος. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα καινοτομίας, που στοχεύει να υποστηρίξει την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας μέσω του Internet of Things (IoT) και του 5G, σε μια κοινωνία Gigabit και θα λειτουργήσει ως ζωντανό εργαστήριο εκθετικών τεχνολογιών, αξιοποιώντας τις πιο καινοτόμες εφαρμογές της 4η βιομηχανική επανάσταση. Ήδη, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος έχουν εγκατασταθεί 11 εφαρμογές IoT, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων της χώρας στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο ψηφιακό μέλλον.

Η Yodiwo ενισχύει τις εν λόγω προσπάθειες με την ολοκληρωμένη πλατφόρμα YodiFEM για διαχείριση ενέργειας και ψηφιοποίηση κτιριακών υποδομών, προσφέροντας λύσεις που προσαρμόζονται εύκολα στις διαφορετικές ανάγκες των τελικών χρηστών. Οι εκπρόσωποι της Yodiwo, ο COO Δημήτρης Λεονάρδος και ο Business Development Director Δημήτρης Παπαηλιού, αναφέρθηκαν στην αξία των έργων ενεργειακής απόδοσης που βασίζονται στο big data και αποσκοπούν στην προηγμένη ανάλυση και τη συνεχή βελτιστοποίηση όλων των διαδικασιών. Τόνισαν επίσης πως η κεντρική διαχείριση όλων των δεδομένων που παράγονται από τα συστήματα και τις δραστηριότητες ενός οργανισμού εξασφαλίζει μέγιστη εξοικονόμηση, καθώς και ταυτόχρονη επίτευξη στόχων ESG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι τοπικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εφαρμογές που ανέπτυξε η Vodafone Business και οι συνεργάτες τους στο Giga Campus του Δημόκριτου και στο Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππου.

Ο Περικλής Τερλιξίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του AHEDD (Attica Hub for the Economy of Data and Devices) Digital Innovation Hub μίλησε για τη σημασία του Giga Campus ως πρόδρομο του Smart Attica European Digital Innovation Hub και του Ευρωπαϊκού Δικτύου EDIH.

Επιπλέον, ο Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Vodafone Business, κ. Βαγγέλης Γκορίλας, μίλησε για τις δυνατότητες της Vodafone να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, την έγκαιρη και ουσιαστική τοποθέτησή της στο πλαίσιο των ψηφιακών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και την πρόσβαση σε διεθνής εμπειρία και εξειδίκευση σε σύνθετα ψηφιακά έργα, μέσω του παγκόσμιου δικτύου του Ομίλου Vodafone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: