Smartphone με ακρίβεια ζυγαριάς

Smartphone με ακρίβεια ζυγαριάς

Το «Force Touch» είναι το πολυαναμενόμενο νέο χαρακτηριστικό του iPhone 6s.

Το «Force Touch» είναι το νέο στοιχείο στο iPhone 6s, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται καθημερινά. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να πιέζει με δύναμη την οθόνη του κινητού του για να ξεκλειδώσει τις νέες επιλογές του μενού.

Η Force Touch επιτρέπει στους χρήστες να «κρύψουν» τις επιλογές του μενού και να τις εμφανίζει μόνο αν πατήσει δυνατά την οθόνη. Επιτρέπει, επίσης, στους χρήστες να κάνουν ζουμ στις οθόνες τους, να κάνουν προεπισκόπηση των φωτογραφιών τους ή να παίζουν παιχνίδια με τη χρήση της αφής.

Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία Huawei παρουσίασε κάτι καλύτερο αυτή την εβδομάδα: ένα νέο τηλέφωνο που μπορεί να ζυγίζει αντικείμενα απευθείας στην οθόνη. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ακριβής είναι η κλίμακα του νέου smartphone της κινεζικής εταιρείας.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ένα πορτοκάλι μετρήθηκε στα 280 γραμμάρια, κάτι που θεωρήθηκε υπερβολικό. Η Huawei δεν ανέφερε επίσης ποια είναι τα όρια βάρους του τηλεφώνου, ενώ το βοηθητικό πρόγραμμα δεν είναι άμεσα εμφανές.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει για το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί Force Touch στο νέο iPhone της εταιρείας. Είναι απίθανο ότι ο Τιμ Κουκ να ζυγίσει ένα μήλο κατά την παρουσίαση χρησιμοποιώντας ένα iPhone, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.