Σοφία Εφραίμογλου – Κουνενάκη: Μια γυναίκα με χιλιόμετρα στο επιχειρείν στο τιμόνι του ΕΒΕΑ

Σοφία Εφραίμογλου – Κουνενάκη: Μια γυναίκα με χιλιόμετρα στο επιχειρείν στο τιμόνι του ΕΒΕΑ
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δεν χρειάζεται «συστάσεις». Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του υπερσύγχρονου και καινοτόμου Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Α’ Αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ.

Από τις Πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις, φιγουράρει στη λίστα Most Powerful Women του Fortune, κυρίως, γιατί έχει βάλει σκοπό της ζωής της να κάνει τη φωνή των γυναικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα να ακουστεί πιο δυνατά. Σήμερα, από τη θέση της Α’ Αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ,  η συμβολή της στο Ελληνικό επιχειρείν αποκτά άλλη δυναμική και το γεγονός ότι μια γυναίκα με εμπειρία στις καινοτόμες τεχνολογίες βρίσκεται στο τιμόνι ενός κορυφαίου θεσμικού φορέα, μας κάνει να χαμογελάμε. Όπως ανέφερε και η ίδια αμέσως μετά την εκλογή της, «Με έμφαση στην ψηφιακή επανάσταση και στη ψηφιακή μεταρρύθμιση που συντελείται, με τα τεχνολογικά δεδομένα να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, το προσωπικό μου όραμα ταυτίζεται με την καλύτερη δυνατή προσαρμογή των ελληνικών επιχειρήσεων στο νέο, υπό διαμόρφωση, τοπίο, την ώρα που το μέλλον γίνεται παρόν».

Αξίζει να θυμήσουμε, ότι η  Σοφία Εφραίμογλου, ως Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, αξιοποιεί καθημερινά και με γενναίες πρωτοβουλίες το θεσμικό του ρόλο.  Συμμετείχε ενεργά  στις διαβουλεύσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις, βασισμένες στη διεθνή εμπειρία και σε καλές πρακτικές, υποστηρίζει το εμβληματικό Πρόγραμμα SHARE του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενώ, παράλληλα, έχει αναλάβει τη σημαντική πρωτοβουλία για την κατάρτιση ανέργων γυναικών σε ψηφιακές δεξιότητες, υποστηρίζοντας με πάθος τη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες – #GIL4W» του Υπουργείου Εργασίας. Από τη Σοφία Εφραίμογλου και τη νέα της θέση ως Α’ Αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ, είναι βέβαιο ότι έχουμε να δούμε ακόμη πολλά.