Σόιμπλε και Ρέντσι προειδοποιούν τη Βρετανία εάν βγει από την ΕΕ

Σόιμπλε και Ρέντσι προειδοποιούν τη Βρετανία εάν βγει από την ΕΕ
epa05326880 German Finance Minister Wolfgang Schaeuble during an Eurogroup Finance Ministers meeting in Brussels, Belgium, 24 May 2016. The Eurogroup countries' ministers are to discuss on the Greece state of play and the implementation of its economic adjustment programme. EPA/OLIVIER HOSLET

Συνεχίζονται οι πολιτικές παρεμβάσεις ενόψει του βρετανικού δημοσψηφίσματος.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Παρασκευήότι η Ευρώπη προσπάθησε να προετοιμαστεί για οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 του μηνός στη Βρετανία με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί στην “ανησυχία” των χρηματοπιστωτικών αγορών που σχετίζεται με το Brexit.

Την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα χάσει την προνομιούχο πρόσβασή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ρέντσι: Αν η Βρετανία βγει από την ΕΕ θα είναι για πάντα

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προειδοποίησε τη Βρετανία πως μια έξοδός της από την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit “θα είναι για πάντα” και θα επηρεάσει “πρώτα” τους Βρετανούς.

“Αν η Βρετανία βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι για πάντα”, δήλωσε ο Ρέντσι κατά το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

“Είναι ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη, όμως βαχυπρόθεσμα είναι κατ’ αρχάς ένα μεγάλο πρόβλημα για τους Άγγλους, όχι για τους Ευρωπαίους”, δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι πρέπει να αναμένεται “ισχυρή ένταση” στις οικονομικές αγορές σε περίπτωση που κερδίσει το στρατόπεδο του Brexit.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως ελπίζει ότι μια γυναίκα θα είναι η επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ και πως η Ιταλία είναι έτοιμη να εργαστεί με όποιον εκλεγεί.

Στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ακόμη ότι ο κόσμος χρειάζεται να γίνουν και πάλι καλοί γείτονες η Ρωσία και η Ευρώπη.