Σοκ από την «απαγόρευση» του… γέλιου στις γυναίκες στην Τουρκία

Σοκ από την «απαγόρευση» του… γέλιου στις γυναίκες στην Τουρκία

Οι προτροπές ευπρέπειας προς τον γυναικείο πληθυσμό από τον Τούρκο αντιπρόεδρο προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι δηλώσεις του αντιπροέδρου και κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς περί ευπρέπειας των γυναικών που δεν θα πρέπει να «γελάνε δημοσίως δυνατά».

«Μία γυναίκα πρέπει να διατηρεί μία ηθική ορθότητα, δεν μπορεί να γελάει δυνατά δημοσίως. Ο άνδρας πρέπει να είναι ηθικός, η γυναίκα επίσης. Αυτή πρέπει να γνωρίζει τι είναι ευπρεπές και τι δεν είναι. Δεν πρέπει να γελάει δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο, είναι αναγκαίο να διατηρεί την ευρέπειά της κάθε στιγμή», δήλωσε ο Μπουλέντ Αρίντς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην εκλογική του περιφέρεια, προκαλώντας τις αντιδράσεις της μουσουλμανικής αλλά και κοσμικής χώρας που γιορτάζει το τέλος του ραμαζανιού.

Η μικρή αυτή φράση προκάλεσε επίσης «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες κατήγγειλαν την όλο και περισσότερο κατάφωρη επέμβαση του τουρκικού καθεστώτος στην ιδιωτική ζωή.

«Σταματείστε να μάς κάνετε μάθημα ηθικής, αντ΄αυτού δώστε τον λογαριασμό για τα χρήματα που έχετε κλέψει», «Δεν μπορώ παρά να σκάσω στα γέλια…», ήταν μερικά από τα μηνύματα στο Twitter.

Δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς, που δεν χάνει ευκαιρία να δίνει συμβουλές καλής συμπεριφοράς, σύμφωνα με τις διδαχές του Kορανίου, έλαβαν και πολιτικές διαστάσεις. «Πράγματι, έχουμε ανάγκη να ακούμε το χαρούμενο γέλιο των γυναικών», έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

Διαβάστε ακόμη:

O Ερντογάν παίζει χωρίς αντίπαλο στην Τουρκία