Σπάει τη σιωπή του για τον Τραμπ ο CEO της Harley-Davidson

Σπάει τη σιωπή του για τον Τραμπ ο CEO της Harley-Davidson

Η απόφαση της εταιρείας να αποσύρει μέρος της παραγωγής της από τις ΗΠΑ είχε προκαλέσει την οργή του Αμερικανού προέδρου.

O CEO της Harley- Davidson, Ματ Λέβατιτς, δεν προέβη σε πολλές δηλώσεις όταν πιέστηκε από τις πρόσφατες επιθέσεις του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εταιρεία του. Όμως, σε συνέντευξή του στο κανάλι CNBC προχθές, ο Λέβατιτς μίλησε για τα πρόσφατα tweet του Αμερικανού προέδρου κατά της Harley- Davidson. Ανέφερε μάλιστα ότι τα tweet επικέντρωσαν την προσοχή στην εταιρεία του, αλλά για τους λάθος λόγους. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για να μην είναι «πολιτικοποιημένη» και εργάζεται συνεχώς με στόχο να είναι «απολιτική».

Η Harley- Davidson ανακοίνωσε το Ιούνιο τα σχέδιά της να μετακινήσει την παραγωγή μοτοσυκλετών που προμηθεύει τις ευρωπαϊκές αγορές εκτός των ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή ήταν μια απάντηση στους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με τη σειρά τους απαντούσαν στους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ στην ΕΕ.

Ο Τραμπ απάντησε στο Twitter λέγοντας ότι η Harley-Davidson «πρέπει να παραμείνει στο 100% της στην Αμερική». Επίσης φάνηκε να παίρνει αυτή την κίνηση της εταιρείας πιο προσωπικά, λέγοντας «Έχω κάνει τόσα πολλά για σένα, και μετά συμβαίνει αυτό».

«Άλλες εταιρείες επιστρέφουν εκεί όπου ανήκουν», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος «Δεν θα ξεχάσουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι πελάτες σας ούτε και οι τώρα πολύ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ανταγωνιστές σας».

Τα σχόλια του Λέβατιτς τη Δευτέρα συνόδευσαν την ανακοίνωση της εταιρείας για μια νέα πρωτοβουλία της. Αυτή θα περιλαμβάνει την επέκταση της παραγωγής των ελαφρών μηχανών σε διάφορες αγορές του κόσμου, όπως της Κίνας και της Ινδίας. Η Harley- Davidson αλλάζει, ακόμα, την στρατηγική λιανικής πώλησης και επεκτείνει την δράση της σε διεθνές επίπεδο μετά την πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Ο Λέβατιτς δεν αναφέρθηκε στον Τραμπ ονομαστικά, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο CNBC, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία του πρέπει να «αντιμετωπίσει αυτό που έχει να αντιμετωπίσει».