Spiegel: Η κακή σχέση με υπουργό «έφαγε» τη Σαββαΐδου

Spiegel: Η κακή σχέση με υπουργό «έφαγε» τη Σαββαΐδου

Εκτενής αναφορά από το Der Spiegel έγινε στην αποπομπή της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Ειδικότερα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως: «Η ελληνική κυβέρνηση απέλυσε την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων – ένα ανεπίτρεπτο στην πραγματικότητα βήμα. Μια από τις αιτίες πρέπει να είναι η κακή σχέση με έναν υπουργό».

Στο μεταξύ φαίνεται πως το θέμα δεν θα κλείσει έστι εύκολα από την πλευρά της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου, Ανίκα Μπρέιντχαρτ δήλωσε χθες ότι : «Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να “ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ”».

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί».