Spotify: Άλλα 500 εκατ. στον «πόλεμο» εναντίον της Apple

Spotify: Άλλα 500 εκατ. στον «πόλεμο» εναντίον της Apple
Headsets hang in front of a screen displaying a Spotify logo on it, in Zenica February 20, 2014. Online music streaming service Spotify is recruiting a U.S. financial reporting specialist, adding to speculation that the Swedish start-up is preparing for a share listing, which one banker said could value the firm at as much as $8 billion (4 billion pounds). REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS SOCIETY) - RTX1975T Photo:

Στα 8,5 δισ. δολάρια ανέρχεται η αξία του Spotify, μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που απέφερε άλλα 526 εκατομμύρια δολάρια.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης του Spotify ολοκληρώθηκε την ώρα που τα δεδομένα στο χώρο του music streaming ετοιμάζονται να αλλάξουν με την είσοδο της Apple. Για την ακρίβεια, ο γύρος χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν ανακοινωθεί το Apple Music.

Επισήμως, ο γύρος που φέρεται να έκλεισε την Τρίτη και ανεβάζει το συνολικό ποσό που επενδύθηκε στο Spotify άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η υπηρεσία streaming έχει τώρα 23 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola, Goldman Sachs G και Kleiner Perkins Caufield and Byers.

Η TeliaSonera είναι ένας από τους επενδυτές στο νέο αυτό γύρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Επενδύει 115 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να «ενισχύσει την καινοτομία σε τομείς όπως τα μέσα ενημέρωσης, η ανάλυση δεδομένων και η διαφήμιση».

Το Spotify έκανε την εμφάνισή του στη Σουηδία το 2008 και θεωρείται πρωτοπόρος του κλάδου των music streaming υπηρεσιών. Απαριθμεί 60 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων τα 15 είναι συνδρομητές της υπηρεσίας. Η είσοδος της Apple, όμως, στο χώρο αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό και να αλλάξει τα δεδομένα.