Στα 41 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- Τα 11 εισαγόμενα

Στα 41 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα- Τα 11 εισαγόμενα
Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φορά προστατευτική μάσκα περπατάει σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 9 Απριλίου 2020. Κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους θερμοκρασίας των πωλητών και των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές με συσκευές θερμομέτρησης, για πιθανά συμπτώματα του κορονοϊού. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και καθημερινά ανακοινώνονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας νέα μέτρα ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου του κορονοϊού Covid-19. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υποχώρησαν σε σχέση με χθες οι μολύνσεις από κορωνοϊό, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Εισαγόμενα τα 11 από τα νέα περιστατικά. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 990 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό.

Σαράντα ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.  

Αναλυτικά:

-11 κρούσματα εντοπίστηκαν σε ελέγχους στους συνοριακούς σταθμούς

-15 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-9 εντοπίστηκαν στην Αττική

-3 στην Θεσσαλονίκη

-2 στην Ξάνθη και

-1 στη Δράμα  

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.772, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 990 (26,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.969 (52,2%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.  

Σήμερα, 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τρεις εξ αυτών (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.  

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα παραμένει στα 193. Εξήντα δύο ήταν (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.