Στα άδυτα του Οβάλ Γραφείου- Πώς το διακόσμησε ο Μπάιντεν

Στα άδυτα του Οβάλ Γραφείου- Πώς το διακόσμησε ο Μπάιντεν
US President Joe Biden and Vice President Kamala Harris (2L) speak with Secretary of Defense Lloyd Austin (R), Chairman of the Joint Chiefs of Staff Mark Milley (L) in the Oval Office of the White House in Washington, DC, on January 25, 2021. (Photo by JIM WATSON / AFP) Photo: AFP
Το Οβάλ Γραφείο είναι συνώνυμο με την εξουσία και το μεγαλείο της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει μεγάλες διαφορές με τον Ντόνλαντ Τραμπ. Από την πρώτη ημέρα υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για να αντιστρέψει πολιτικές που ακολούθησε ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο. Με τη μετακόμισή του επέστρεψαν και τα κατοικίδια καθώς έφερε μαζί του τους ποιμενικούς Τσαμπ και Μέιτζορ. Φυσικά έκανε αλλαγές και στον προσωπικό του χώρο το περιβόητο Οβάλ Γραφείο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει γεμίσει το Οβάλ Γραφείο με εικόνες Αμερικανών ηγετών, με επίκεντρο ένα τεράστιο πορτρέτο του Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ που κρέμεται απέναντι από το Resolute Desk. Είναι ένα σαφής συσχετισμός με έναν πρόεδρο που βοήθησε τη χώρα σε σημαντικές κρίσεις, μια πρόκληση που αντιμετωπίζει επίσης ο Μπάιντεν.

Το Οβάλ Γραφείο είναι συνώνυμο με την εξουσία και το μεγαλείο της αμερικανικής προεδρίας.

Όλοι οι εισερχόμενοι πρόεδροι αλλάζουν τη διακόσμηση του σε μεγάλο βαθμό συμβολικού δωματίου για να προσφέρουν μια αίσθηση της προσωπικότητάς τους και του τύπου της προεδρίας που ελπίζουν να έχουν.

Στον Μπάιντεν είναι αξιοσημείωτος ο μεγάλος αριθμός πορτρέτων και προτομών γνωστών αμερικανικών ιστορικών μορφών.

Το γραφείο Τύπου του Μπάιντεν ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί δίπλα δίπλα πορτρέτα από προσωπικότητες που είχαν αντίθετες απόψεις ως «σύμβολο του τρόπου με τον οποίο οι διαφορές απόψεων είναι απαραίτητες για τη δημοκρατία».

Ο πίνακας του Μπένζιαμιν Φράνκλιν έχει τοποθετηθεί κοντά σε ένα δείγμα από το φεγγάρι που πάρθηκε κατά την αποστολή του Apollo 17 και στόχος του είναι να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τη φιλοδοξία και τα επιτεύγματα των προηγούμενων γενεών.

Τα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων των καναπέδων και των τραπεζιών, προήλθαν από τη συλλογή του Λευκού Οίκου, οπότε θα φαίνονται οικεία σε όσους βλέπουν το δωμάτιο από κοντά.