Στα χέρια της Κωνσταντοπούλου τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Παρέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα όπως προέκυψαν από τις εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, παρέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία επισκέφθηκε στο γραφείο της, ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

Παραλαμβάνοντας το φάκελο με τα εκλογικά αποτελέσματα, η πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πριν να έχει η ίδια ενημερωθεί επίσημα. Ερωτήματα προκάλεσε εξάλλου η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου ότι θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει τα εκλογικά αποτελέσματα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, αποφεύγοντας να πει ότι θα τον επισκεφθεί.

Υπήρχε δυσκολία στη διαδικασία των αποτελεσμάτων; Ήταν η πρώτη ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Εσωτερικών. «Όχι, οι υπηρεσίες έχουν μεγάλη εμπειρία. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Σας παραδίδω τα εκλογικά αποτελέσματα όπως προβλέπει η συνταγματική τάξη και η δημοκρατία λειτουργία», της απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Εγώ θα επικοινωνήσω με τη σειρά μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσω τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες τις οποίες έμαθα από τα Μέσα Ενημέρωσης χωρίς να έχω ενημερωθεί επίσημα. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα υπηρετήσω το Σύνταγμα και το πολίτευμα μέχρι να παραδώσω» ανέφερε με τη σειρά της η πρόεδρος της Βουλής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 15:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που προέκυψαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.