Στα χέρια της Oracle θέλει ο Τραμπ να καταλήξει το TikTok

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικός στο ενδεχόμενο ο κολοσσός επιχειρηματικού λογισμικού Oracle να εξαγοράσει το TikTok στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Νομίζω ότι η Oracle είναι μια εξαιρετική εταιρεία και θεωρώ τον ιδιοκτήτη της καταπληκτικό άνθρωπο. Είναι απίστευτο άτομο. Νομίζω ότι η Oracle είναι κάποιος που μπορεί σίγουρα να το διαχειριστεί. Ναι. Τους έχουμε δώσει χρόνο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αριζόνα όταν ρωτήθηκε αν ο κολοσσός του επιχειρηματικού λογισμικού αποτελεί καλή επιλογή για την εξαγορά του TikTok.

Ο Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως» στην Oracle, του Λάρι Έλισον, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η τεχνολογική εταιρεία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τις δραστηριότητες του TikTok στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τη κινεζική μητρική εταιρεία της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης ByteDance.

Δεν είναι σαφές πόσα είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Oracle για τις δραστηριότητες του TikTok, ωστόσο ορισμένοι επενδυτές της ByteDance αποτιμούν την παγκόσμια παρουσία της κινεζικής εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο στα 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Η Oracle φαίνεται να διεκδικεί το TikTok από κοινού με εταιρείες venture capital Sequoia Capital και General Atlantic, οι οποίες είναι μέτοχοι της ByteDance.