Στα «χωράφια» της Amazon μπαίνει η Google

Στα «χωράφια» της Amazon μπαίνει η Google

Μέσα από το Google Shopping Express και σε συνεργασία με τη Barnes & Noble θα προσφέρει πλέον υπηρεσίες παράδοσης βιβλίων αυθημερόν.

Η Google και η Barnes & Noble συνασπίζονται για να αντιμετωπίσουν την Amazon στην «έδρα» της: στα βιβλία.

Από σήμερα οι αγοραστές βιβλίων στο Μανχάταν, το Σαν Φρανσίσκο και το Δυτικό Λος Άντζελες μπορούν πλέον να αγοράσουν οποιοδήποτε προϊόν από τα καταστήματα Barnes & Nobles και να το παραλάβουν την ίδια μέρα μέσω του Google Shopping Express.

Η υπηρεσία αγορών και παράδοσης προϊόντων έχει αρχίσει να εδραιώνεται από τότε που ξεκίνησε, πριν από ένα χρόνο. Επιτρέπει στο αγοραστικό κοινό να παραγγείλουν προϊόντα από μια σειρά καταστημάτων, όπως τα Costco, Target και Walgreens, και στη συνέχεια χρησιμοποιεί courier για να τα παραλάβει από το κατάστημα και να τα παραδώσει εντός μιας συγκεκριμένης περιόδου την ίδια ημέρα.

Η υπηρεσία Google Shopping Express ανταγωνίζεται την αντίστοιχη διευρυνόμενη υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης της  Amazon, η οποία -όπως ανακοίνωσε η εταιρεία- θα επεκταθεί σε δέκα πόλεις των ΗΠΑ, από τέσσερις που είναι σήμερα.

Η Barnes & Nobles είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο εταιρειών που συνεργάζονται με τη Google, και αυτή η συνεργασία δημιουργεί μια νέα δύναμη για να ανταγωνιστεί την παραδοσιακή εμπλοκή της Amazon με τα βιβλία, ιδιαίτερα μετά τη διένεξη της Amazon με τη Hachette που ενόχλησε αρκετούς βιβλιόφιλους.

Ο αμοιβαία επωφελής συνεταιρισμός θα επιτρέψει στην Barnes & Nobles να συνδέσει τα καταστήματά της με τη διαδικτυακή λιανική πώληση. Αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση και στα ίδια τα καταστήματα, ύστερα από χρόνια στασιμότητας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έκλεισε 63 καταστήματα στις ΗΠΑ, κάποια εκ των οποίων σε μητροπολιτικές περιοχές όπως το Μανχάταν και η Ουάσινγκτον. Πλέον, η Barnes & Nobles διαθέτει περίπου 660 καταστήματα λιανικής και άλλα 700 καταστήματα σε campus πανεπιστημίων.

Για τη Google, η συνεργασία θα ενισχύσει την αυθημερόν παράδοση προϊόντων, εξασφαλίζοντας προβάδισμα στην εξαιρετικά επικερδή δραστηριότητα της διαδικτυακής αναζήτησης, η οποία απειλείται από την τεράστια ιστοσελίδα διαδικτυακών αγορών της Amazon.

Διαβάστε ακόμη:

Το επιχειρηματικό «θαύμα» του Google Play

Google: Η «κότα με τα χρυσά αυγά»

Η τρισδιάστατη «επανάσταση» της Amazon