Στα «λευκά» η Αττική: Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Στα «λευκά» η Αττική: Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ο παγετός καθιστά επικίνδυνους και ολισθηρούς τους δρόμους.

Νέες ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει από τη Δευτέρα το απόγευμα διάφορες περιοχές της χώρας ανάμεσά τους και το λεκανοπέδιο, αλλά ακόμα και το κέντρο της Αθήνας. Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ο παγετός καθιστά επικίνδυνους και ολισθηρούς τους δρόμους.

Διακοπές στην κυκλοφορία

Αττική

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Στην περιφερειακή οδό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.

-Στην Αγίου Παντελεήμονος από Ξενίας μέχρι την Πεντέλη

-Στην Αγίου Μερκουρίου στην Βαρυμπόμπη, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα.

 

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Θεσσαλονίκη

Π.Ε.Ο. Χορτιάτη – Άγιου Βασίλειου Ν. Θες/νίκης λόγο χιονόπτωσης, παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος ο δρόμος παραμένει κλειστός.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης η οποία διήρκησε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρο τον νομό, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες, όπως και οι ιδιωτικές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση».