Σταϊκούρας: Το Eurogroup εκθείασε την ταχεία αντίδραση της κυβέρνησης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιβεβαίωσαν την πρόοδο της Ελλάδας σε σειρά μεταρρυθμίσεων και τις προοπτικές για ισχυρή ανάκαμψη το 2021, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

To Εurogroup αναγνώρισε την καλή πορεία της οικονομίας πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως εκθειάστηκε η ταχεία και αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνηση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση ο κ. Σταϊκούρας, το Eurogroup επιβεβαίωσε την πρόοδο σε σειρά μεταρρυθμίσεων, παρά τις αντίξοες συνθήκες, όπως και τις προοπτικές για ισχυρή ανάκαμψη το 2021. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η δημοσιονομική ευελιξία, που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη, περιλαμβάνει και τους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Επακόλουθο των ανωτέρω υπήρξε η απόφαση εκταμίευσης του τρίτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 748 εκατ. ευρώ, του δεύτερου πακέτου επί σημερινής διακυβέρνησης σημείωσε.

«Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, συνεχίζει να εφαρμόζει το συνεκτικό, δυναμικό, αποτελεσματικό και εμπροσθοβαρές σχέδιό της. Σχέδιο το οποίο, με την υλοποίηση φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, θα μας επιτρέψει να υπερβούμε τις σημερινές δυσκολίες με τις ελάχιστες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, και να διαμορφώσουμε στέρεες βάσεις για το μέλλον της οικονομίας» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Σχετικά άρθρα