Σταματήσετε να δουλεύετε πάρα πολύ – Το λένε και οι διευθυντές

Σταματήσετε να δουλεύετε πάρα πολύ – Το λένε και οι διευθυντές

«Δούλεψε σκληρά και …πήγαινε σπίτι»

Η εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων Slack μπορεί να φέρνει την επανάσταση στο πώς οι ομάδες συνεργάζονται στη δουλειά.

Ταυτόχρονα, όμως, ίσως συμβάλλει στην επαναστατικοποίηση του τρόπου με τον οποίο σταματάμε να δουλεύουμε. Το μότο στα γραφεία της Slack είναι: «Δούλεψε σκληρά και πήγαινε σπίτι».

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει ένα προφίλ της εταιρείας στο περιοδικό Inc., το οποίο ονόμασε την Slack «Εταιρεία της Χρονιάς» για το 2015.

Η αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων startup, η οποία υπόσχεται να κάνει τη δουλειά «πιο απλή, πιο ευχάριστη και πιο παραγωγική», αναπτύσσεται ταχύτατα. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Slack έχει πάνω από 1,7 εκατομμύρια χρήστες και 45 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο CEO της εταιρείας, Στιούαρτ Μπάτερφιλντ, φαίνεται να υποστηρίζει μια διογκούμενη αντίληψη σύμφωνα με την οποία η σκληρή εργασία δεν σημαίνει – και δεν πρέπει να σημαίνει – και ατελείωτη εργασία.

Το Inc. σημειώνει ότι τα γραφεία της Slack είναι σχεδόν άδεια στις 6:30 το απόγευμα.

Ο Μπάτερφιλντ συνήθιζε να δουλεύει 60 ώρες την εβδομάδα νωρίτερα στην καριέρα του και περίμενε κι από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Όμως, όπως σημειώνει το Inc., «ο Μπάτερφιλντ και οι συνιδρυτές της εταιρείας είναι όλοι γονείς, και προσέχουν ώστε η Slack να είναι ένα μέρος όπου όλοι να νοιώθουν ευπρόσδεκτοι».

Αυτή είναι μια ανακουφιστική ιδέα για όσους εργάζονται και έχουν – ή και δεν έχουν – μικρά παιδιά.

Είναι σαφές ότι πολλοί αστέρες της Σίλικον Βάλεϊ, όταν γίνονται γονείς, πείθονται ότι για την ευημερία των εργαζομένων τους το να έχουν χρόνο για να ζήσουν εκτός εργασίας είναι εξίσου σημαντικό με μια επιτυχημένη καριέρα.