«Start-up Ελλάδα»: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την ελληνική επιχειρηματικότητα

«Start-up Ελλάδα»: H νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την ελληνική επιχειρηματικότητα
Δώδεκα επεισόδια με έμφαση στον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα από το COSMOTE HISTORY HD.

Το νέο κύμα ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από τις ιστορίες επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, που αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της αγοράς με όπλα την καινοτομία, τις νέες ιδέες και τα “έξυπνα” προϊόντα, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Startup Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Απριλίου στις 20.15 στο COSMOTE HISTORY HD και κάθε επεισόδιο, αμέσως μετά την προβολή του, θα είναι διαθέσιμο on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, όπως και όλο το περιεχόμενο του COSMOTE HISTORY.

Από ένα χωριό του Κιλκίς έως τις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το κάθε ένα από τα 12 επεισόδια της σειράς ξεδιπλώνει ιστορίες που εστιάζουν σε τρεις βασικούς πυλώνες επιχειρηματικότητας: τον αγρο-διατροφικό τομέα, τη νέα αστική οικοτεχνία και την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα με τις προηγμένες εφαρμογές. Πρωταγωνιστές των επεισοδίων, είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί και δημιουργοί που αφηγούνται μπροστά στην κάμερα τις προσωπικές τους ιστορίες και το πώς κατάφεραν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, συμμετέχοντας έτσι στο νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας.

1/5

Στο πρώτο επεισόδιο του «Startup Ελλάδα», γίνεται μία πρώτη γνωριμία με τον κόσμο των startups, αλλά και των νέων εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών (funds). Εκπρόσωποι των τελευταίων εξηγούν τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούνται και χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα, παρουσιάζονται το συνεταιριστικό εγχείρημα μιας ομάδας γυναικών στο Παλαιό Γυναικόκαστρο του Κιλκίς που ασχολούνται με την αγελαδοτροφία, μια αστική οικοτεχνία στη γειτονιά του Ψυρρή που φτιάχνει χειροποίητες τσάντες, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για δωρεές που επιτρέπει τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της και ένα μικρό εργαστήριο στα περίχωρα της Χαλκίδας, που φημίζεται για την ιδιαίτερη χορτόσουπά του (Κυριακή 7/4, 20.15). Τη σειρά επιμελείται ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.

Τα επεισόδια θα προβάλλονται, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, κάθε Κυριακή βράδυ στις 20.15 και σε δεύτερη προβολή κάθε Πέμπτη στις 17.00.