Το Startup Europe Roadshow στην Αθήνα

Το Startup Europe Roadshow στην Αθήνα

Πολλές  εκδηλώσεις για νεοφυείς επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες. 

Θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας κεντρίζουν ιδιαίτερα, το τελευταίο διάστημα, την ελληνική επιχειρηματικότητα που είτε βρίσκεται στα πρώτα στάδια της δημιουργίας της είτε ψάχνει να βρει διέξοδο στις διεθνείς αγορές και οι υπόλοιπες μέρες του Απριλίου και ο Μάιος έχουν στην ατζέντα τους αρκετές τέτοιες εκδηλώσεις.

Στις 30 Απριλίου, από τις 9:00 έως τις 13:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «ICT and young entrepreneurs: Enhancing Innovation». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, κόμβο καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων Καινοτόμων [European Young Innovators Forum (EYIF)] στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Startup Europe» η οποία εντάσσεται στην «Ψηφιακή Ατζέντα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CONNECT).

Οι συμμετέχοντες θα είναι κυρίως νέοι και μελλοντικοί επιχειρηματίες που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική καριέρα στο άμεσο μέλλον και θα επωφεληθούν άμεσης καθοδήγησης και συμβουλευτικής (mentoring) από επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες. Στις κεντρικές ομιλίες θα προστεθεί και η παρέμβαση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος θα παρουσιάσει τη διαθέσιμη χρηματοδότηση για νέους «ψηφιακούς» επιχειρηματίες στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Horizon 2020» που χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Ακόμη, οι Industry Disruptors- Game Changers (ID-GC) διοργανώνουν την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και ώρα 18:30 στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, ενημερωτική εκδήλωση για το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης τεχνολογικών επιχειρηματιών παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διευθυντές του προγράμματος και να μάθουν πώς μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους startup στην Αθήνα με βοήθεια CEOs και έμπειρων μεντόρων.

Θα ακολουθήσει το Founder Night Out, ένα cocktail γνωριμίας με στόχο την καλύτερη δικτύωση των συμμετεχόντων, των Διευθυντών και των Μεντόρων του Founder Institute πριν την έναρξη του προγράμματος.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι δωρεάν με προεγγραφή στο http://fi.co/courses/8381 και στο http://fi.co/courses/8371.

Το Founder Institute υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και άλλα.

Τέλος, ο ελληνικός καφές Bravo διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων- ανοικτών συζητήσεων στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start up Association). Οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται είναι:

– Διακρίσεις από νέους Έλληνες (5/5, 19:00)

– Κοινωνική Προσφορά (20/5, 19:00)

Διαβάστε περισσότερα: 

Μία startup για τις startups

Βγάζοντας την ιδέα από το εργαστήριο στην αγορά