Στάση αναμονής από μεγαλοεπενδυτές για τα ελληνικά ομόλογα

Στάση αναμονής από μεγαλοεπενδυτές για τα ελληνικά ομόλογα

Γιατί η μεγάλη αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία Prudential Financial διακράτησε τα ελληνικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της.

Ελκυστικότερη αξία στα ελληνικά ομόλογα αναμένουν πολλοί επενδυτές στο μέλλον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεγάλη αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία Prudential Financial. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διακράτησε τα πενταετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, παρά τη μεγαλύτερη (εδώ και περισσότερο από ένα έτος) πτώση των τιμών τους την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Είναι πολύ πιθανόν η αγορά να έχει ήδη ενσωματώσει τα περισσότερα αρνητικά νέα για την Ελλάδα στα παρόντα επίπεδα τιμών, δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Ρόμπερτ Τιπ, επικεφαλής για την επενδυτική στρατηγική της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται ομόλογα αξίας 533 δισ. δολαρίων.

Στο μέλλον, η εταιρεία μπορεί να αγοράσει περισσότερα ελληνικά ομόλογα με μεγαλύτερης διάρκειας λήξεις. «Κρατήσαμε τα βραχυπρόθεσμα (ομόλογα). Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση όσον αφορά το γενικό πλαίσιο της αγοράς και τις πολιτικές, η σχετική αξία μπορεί να είναι ελκυστική στο τέλος», δήλωσε ο κ. Τιπ.

«Εάν αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν οι πολιτικές για το μέλλον, τα ομόλογα με μακρύτερη διάρκεια μπορεί να θεωρηθούν ελκυστικά στα επίπεδα αυτά, αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα να πούμε με ακρίβεια πόσο θα προχωρήσουμε, πριν η αγορά καθορίσει ότι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και οι αποδόσεις αρκετά υψηλές ως αντιστάθμισμα σε μία τέτοια κίνηση», δήλωσε ο ίδιος.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα το πρωί κατά 36 μονάδες βάσης στο 7,65%, αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα έφθασαν έως το 9,10% που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Οι αποδόσεις των 5ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 30 μονάδες βάσης στο 6,87%.