Σταθάκης: Θα φτάσουμε σε συμφωνία με τους εταίρους

Σταθάκης: Θα φτάσουμε σε συμφωνία με τους εταίρους

«Υπάρχουν  δυνάμεις εντός ΕΕ που προσπαθούν να ακυρώσουν τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου» . 

«Η χώρα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της παρά το γεγονός ότι υπάρχουν « δυνάμεις» εντός ΕΕ που προσπαθούν να ακυρώσουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να επιστρέψουν τη χώρα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον», σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Αναφερόμενος, μάλιστα, στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των δύο πλευρών και τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης σημείωσε: «δεν θα πρέπει να συμβιβαστεί η χώρα με οποιοδήποτε νέο μέτρο το οποίο θα προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος στους πολίτες».

Ερωτηθείς για τη ρύθμιση που αφορά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξήγησε πως δεν αποτελεί από μέρους της χώρας μας μονομερή ενέργεια και πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μήνυμα από την πλευρά των θεσμών. Προσέθεσε, επίσης, πως το υπουργείο έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες και έχει έρθει σε επαφή τόσο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όσο και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.

Για τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων υπογράμμισε πως η σχετική ρύθμιση θέλει χρόνο να ολοκληωθεί, «όμως εντός των επόμενων μηνών το υπουργείο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος», όπως εξήγησε και διευκρίνισε πως τα αναγκαία κεφάλαια για την χρηματοδότηση αυτών των δανείων θα προέλθουν από τα κεφάλαια του ΤΧΣ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε όσες έχουν ολοκληρωθεί δεν πρόκειται να αλλάξουν, για όσες βρίσκονται σε εξέλιξη θα γίνει διαπραγμάτευση και για όσες δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, αυτή δεν θα προχωρήσει.