Steve Wozniak: To Bitcoin είναι ένα μαθηματικό θαύμα, ανώτερο από τον χρυσό

Steve Wozniak: To Bitcoin είναι ένα μαθηματικό θαύμα, ανώτερο από τον χρυσό
Steve Wozniak, co-founded Apple, speaks during an event "Global Innovators in Startup City Fukuoka" in Fukuoka on Dec.6, 2018. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Katsumi Tanaka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP

Ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin είναι ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, παρότι ο ίδιος δεν έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Bitcoin είναι θαύμα της τεχνολογίας ενώ στηρίζεται σε μια μοναδική μαθηματική φόρμουλα, όπως ανέφερε στο Land Digital 2021, ένα σημαντικό τεχνολογικό γεγονός στη Λατινική Αμερική.

Ο Steve Wozniak δήλωσε επίσης ότι το Bitcoin είναι πολύ καλύτερο από τον χρυσό, υπονοώντας ότι είναι πιο εύκολο να εξορύξεις μπλοκ Bitcoin από ό,τι το κίτρινο μέταλλο. «Για τον χρυσό πρέπει να ψάξεις, να κάνεις εξόρυξη. Το δε Bitcoin είναι ένα μαθηματικό θαύμα. Δεν επενδύω σε κρυπτονομίσματα, αλλά πιστεύω ότι ήρθαν για να μείνουν».

Πολλοί μετέχοντες στην αγορά και αναλυτές έχουν χαρακτηρίσει το Bitcoin «ψηφιακό χρυσό», καθώς τόσο ο χρυσός όσο και το Bitcoin έχουν περιορισμένη προσφορά, διατηρώντας έτσι δυνητικά αξία τους στην αγορά.

Ωστόσο, ενώ ο χρυσός περιορίζεται από τη φυσική προσφορά και τη δυσκολία εξόρυξη, το mining του Bitcoin περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια νομίσματα από τον πηγαίο του κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα νέο Bitcoin όταν εξορυχθεί και το τελευταίο νόμισμα, το 2140. 

Τα σχόλια του Wozniak έρχονται λίγο μετά από δηλώσεις του Ricardo Salinas Pliego, του τρίτου πλουσιότερου άνδρα στο Μεξικό, που δήλωσε ότι είναι «απόλυτα σωστό» να χαρακτηρίσει κανείς το Bitcoin ψηφιακό χρυσό.