Στη δημιουργία Τράπεζας Αναπτύξεως προσανατολίζεται η Τρ. Κύπρου

Στη δημιουργία Τράπεζας Αναπτύξεως προσανατολίζεται η Τρ. Κύπρου

Η κυπριακή κυβέρνηση επισημαίνει πως δεν πρόκειται για διαχωρισμό της τράπεζας σε «καλή και κακή».

Τη δημιουργία ξεχωριστής Τράπεζας Αναπτύξεως μελετά το Διοικητικό Συμβούλιο και η εκτελεστική διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διαχωρισμό της Τράπεζας σε καλή και κακή, αλλά για Τράπεζα Αναπτύξεως.

Ήδη, πρόσθεσε, υπάρχει ομάδα τεχνοκρατών της Τράπεζας που χειρίζεται το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου, μια από τις πλέον σημαντικές κυπριακές τράπεζες, μια συστημική τράπεζα.

Ερωτηθείς για τη θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε καλή και κακή, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι υπεύθυνη για να αποφασίσει και η κυβέρνηση ενημερώνεται. Εκείνο που πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο, επισήμανε ο κύριος Χριστοδουλίδης, είναι ότι δεν πρέπει να μιλάμε για καλή και κακή τράπεζα σε καμιά απολύτως περίπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Πωλήθηκε η θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου στην Ουκρανία

Καταθέσεις 900 εκατ. ευρώ απελευθερώνει η Τράπεζα Κύπρου