Στη γραμμή δημοψηφίσματος και ο Δραγασάκης

Στη γραμμή δημοψηφίσματος και ο Δραγασάκης

«Επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί, όμως, οποιαδήποτε λύση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και στη συμφωνία που επιδιώκει η Αθήνα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

«Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να περιέχει μια πολιτική που να καθιστά τη χώρα βιώσιμη», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και προσέθεσε: «Σήμερα επιδιώκουμε μία συμφωνία-λύση. Δεν αρκεί όμως “οποιαδήποτε λύση”. Πρέπει η λύση να είναι βιώσιμη. Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις & την ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε: «η ενδιάμεση συμφωνία οικοδομείται σε έναν ενδιάμεσο χώρο που ήδη έχει οριοθετηθεί στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Τώρα πάμε σε μία minimum συμφωνία, ας την πούμε έτσι, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Αγωνιζόμαστε για συμφωνία που θα δώσει άμεση λύση στο ταμειακό έλλειμμα της χώρας, το οποίο δεν δημιουργήσαμε αλλά παραλάβαμε».

Η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις οφείλεται σύμφωνα με τον κύριο Δραγασάκη στη μετατόπιση των δανειστών από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Κάνοντας λόγο για μηχανισμό ασφυξίας ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση, χαρακτήρισε μεροληπτική και σκόπιμη τη στάση της ΕΚΤ. «Εκτός των δικών μας διλημμάτων και οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν Ευρώπη προτεκτοράτου».

«Προέχουν οι ανάγκες των πολλών. Αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, υπάρχει η λύση προσφυγής στο λαό. (…) Προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε: «Ο ανασχεδιασμός στη διαπραγματευτική ομάδα είναι απόρροια της εμπειρίας που αποκτήσαμε όλο αυτό το διάστημα».