Ψηλά στη λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου η Ελλάδα

Ψηλά στη λίστα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου η Ελλάδα
Passport on white background

Η χώρα μας παρέμεινε ψηλά σε σχέση με πολλά άλλα κράτη του πλανήτη και για το 2016.

Στην έβδομη θέση των πιο «δυνατών» διαβατηρίων του κόσμου βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Passport Index.

Στην ετήσια έκθεσή της η ιστοσελίδα κατατάσσει τα διαβατήρια όλων των κρατών του κόσμου με βάση το πόσες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοχοί τους χωρίς να χρειαστούν βίζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχές κάθε χώρας, η χώρα μας βρίσκεται στο 7ο γκρουπ για το 2016, καθώς οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν σε 152 χώρες χωρίς να απαιτείται η έκδοση βίζας. Μαζί με την Ελλάδα βρίσκεται και η Αυστραλία.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Γερμανία, με δικαίωμα ταξιδιού χωρίς βίζα σε 158 χώρες.

Δεύτεροι έρχονται οι Σουηδοί με 157 χώρες, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται η Φινλανδία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο με 156 χώρες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Σιγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ με 155 χώρες, στην πέμπτη θέση είναι η Αυστρία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία με 154 χώρες και έκτες είναι οι Ιρλανδία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία με 153 χώρες.

Στην 95η και τελευταία θέση της κατάταξης είναι το Αφγανιστάν, καθώς οι κάτοχοι διαβατηρίου αυτής της χώρας μπορούν να ταξιδέψουν μόλις σε 24 χώρες σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειαστούν βίζα.