Στη Θεσσαλονίκη οι πεζοί θα ξέρουν πλέον πόσα καίνε περπατώντας

Πινακίδες βαδίσματος στην «υπηρεσία» του... fitness και της ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα πληροφόρησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης, που συνδυάζει στοιχεία πρωτοποριακής ενημέρωσης. Το σύστημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις θερμίδες που μπορεί κάποιος να «κάψει» αν αποφασίσει να καλύψει την απόσταση που επιθυμεί για να μεταβεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης, είτε περπατώντας, είτε με το ποδήλατο!

Πρόκειται για τις πινακίδες βαδίσματος που δεν ενημερώνουν απλά για κάποιο προορισμό μέσα στην πόλη, αλλά και για την απόσταση βαδίσματος (στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα) που σύντομα θα «κοσμούν» τον κεντρικό δήμο και είναι μια ιδέα και μελέτη των στελεχών του τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ήδη, 39 πινακίδες βαδίσματος, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και μέχρι τις 11 Ιουλίου θα είναι έτοιμες στο σύνολό τους.

Με τις πινακίδες, είπε ο κ. Ζέρβας, «δίνονται οι οδηγίες, πρώτον για να γνωρίζει κανείς από διάφορα σημεία της πόλης προς τα που βρίσκονται και πώς είναι η πρόσβαση σε διάφορα κτίρια ή χώρους ενδιαφέροντος και από την άλλη πλευρά δίνεται ένα κίνητρο, ο κόσμος που θέλει να περπατήσει, να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο, να έχει ένα έξυπνο σύστημα και μια έξυπνη πληροφορία».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 55.000 ευρώ περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της πράξης Εξοικονόμηση Ενέργειας Θεσσαλονίκης” και από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο τρέξιμο

Το MOOV θέλει να γίνει ο προπονητής σας

Τα καλύτερα running shoes

Σχετικά άρθρα