Το MOOV θέλει να γίνει ο προπονητής σας

Το MOOV θέλει να γίνει ο προπονητής σας

Μάθετε τα πάντα για τη μικρή θαυματουργή συσκευή και γιατί υπερέχει σε σχέση με άλλα fitness gadgets.

Υπάρχουν πολλές συσκευές fitness, αλλά όλες τους έχουν ένα βασικό μειονέκτημα: δεν σας παρακολουθούν στη διάρκεια της άσκησης. Ενώ καταγράφουν τα βήματα ή τους παλμούς, δεν μπορούν να σας πουν αν π.χ. πατάτε δυνατότερα με το ένα πόδι, ή αν δεν έχετε το σώμα σας σε κάθετη θέση, ή αν η στάση σας στη γιόγκα είναι λάθος.

Οι δημιουργοί του Moov (προφέρεται «μουβ») αποφάσισαν να φτιάξουν μια συσκευή που θα είναι πραγματικός προπονητής και όχι ένας απλός καταγραφέας βημάτων.

Είναι ένας τρισδιάστατος αισθητήρας που μπορεί να τοποθετηθεί παντού: στον αστράγαλο, στο χέρι, στο παπούτσι, στο μπράτσο, στο μπαστούνι του γκολφ, στο πετάλι του ποδηλάτου, οπουδήποτε. Από εκεί (χρησιμοποιώντας μετρήσεις, μελέτες και συμπεράσματα από πανεπιστήμια όπως το Stanford και το Harvard, αλλά και data που καταγράφηκε απευθείας από αθλητές) ανιχνεύει τι κάνετε λάθος και σας προτείνει τη σωστή διαδικασία για να το διορθώσετε.

1/6

Δείτε ακόμη: Πέντε mobile εφαρμογές για άσκηση και fitness

Ακουστικά στα αυτιά σας δίνουν τις οδηγίες, εφαρμογή στο κινητό καταγράφει τα πάντα, ευανάγνωστα διαγράμματα σας εξηγούν τι ακριβώς γίνεται.

Συσκευές σαν το Xbox Kinect και το Wii Fitness διαθέτουν παρόμοιες λειτουργίες, όμως πρέπει να στεκόμαστε μπροστά τους. Το Moov είναι πολύ μικρότερο, στο μέγεθος ενός μπισκότου, και δεν θέλει την παραμικρή προεργασία για να λειτουργήσει. Ακόμα και αν έχετε μόλις 10 λεπτά για λίγο τρέξιμο, αυτό θα ξεκινήσει αμέσως να σας βοηθά.

Το Moov θα ξεκινήσει να διατίθεται το καλοκαίρι και προς το παρόν λειτουργεί μόνο με συσκευές iOS, με την έκδοση για Android να αναμένεται το φθινόπωρο. Είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της crowdfunding πλατφόρμας του και κοστίζει 59 δολάρια.

Δείτε το σε δράση:

 Δείτε ακόμη: Διακοπές για… fitness!