Στη Βουλή σήμερα το θέμα της άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή σήμερα το θέμα της άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Οι ανακριτές ζητούν από τη Βουλή να δώσει το «πράσινο φως» για να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές την κατηγορία της «προσβολής του πολιτεύματος»

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισάγεται σήμερα στις 18:00, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής.

Οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία όχι μόνο για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εγκληματική  δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Κι αυτό διότι στο αίτημα γίνεται επίκληση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον νόμο 3875/2010.

Διαβάστε ακόμη: «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους -εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν- θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στη σημερινή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, παρά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Η Βουλή θα συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Εξετάζεται σήμερα η σχέση του Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή
Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ο Γ. Ρουπακιάς -που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα– κλήθηκε από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: «Δολοφόνοι του παιδιού μου όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή»